Külföld

Magyarországon töretlen a gyermekek erkölcsi védelmének folytonossága

A magyar bírói és jogszabályi gyakorlatban töretlen a gyermekek erkölcsi védelmének folytonossága - mondta ifj. Lomnici Zoltán, a Századvég jogi szakértője vasárnap az M1 aktuális csatorna műsorában nyilatkozva.

Magyarországon töretlen a gyermekek erkölcsi védelmének folytonossága
Ifj. Lomnici Zoltán: Nyugaton elferdítik a magyar gyermekvédelmi törvényről szóló népszavazás valódi üzenetét
Fotó: MH

Az alkotmányjogász úgy fogalmazott, nyugaton elferdítik a magyar gyermekvédelmi törvényről szóló népszavazás valódi üzenetét.

Kiemelte, egyes nyugati országokban „a gyermekek szexuális szabadosságát, az erkölcsi fejlődését, (...) lelki és értelmi fejlődését is relativizálják, más országokban pedig kormányzati, illetve törvényalkotói döntéssel a legszigorúbb védelemben részesítik a gyermekeket”.

Ifj. Lomnici Zoltán szerint egy csöndes, megállíthatatlan alkotmányrevízió zajlik Nyugat-Európában, amelynek részeként a német alkotmánybíróság kimondta a harmadik nem elfogadottságát.

Ezzel szemben Lengyelországban törvényjavaslatban kívánják rögzíteni, hogy az államnak legyen joga elmozdítani azokat az iskolaigazgatókat, akik oda nem illő szexuális tartalmakat beengednek az iskolákba - tette hozzá.

A Századvég jogi szakértője szólt arról is, Kanadában a gyermekorvosok szövetsége azt közölte, hogy a szülőknek támogatniuk kell, ha például egy fiú lányruhában jár, továbbá azt tanácsolják a szülőknek, hogy olyan könyveket olvastassanak a gyermekekkel, amelyekben a másfajta nemi identitás, a transzidentitás is megismerhető.

Az Egyesült Államokban az úgynevezett Biblia-övezetbe tartozó államokban ugyanakkor olyan jogszabályokat fogadtak el, amelyek távol tartják a 18 év alattiaktól a szexuális tartalmakat, Texasban pedig vádat is emelhetnek azokkal a könyvtárosokkal szemben, akik abúzusnak minősíthető szexuális tartalmakat tesznek közé kiskorúaknak - fejtette ki Lomnici Zoltán.

Hangsúlyozta, az európai posztkommunista országokban, illetve a V4 országaiban általában magasabb százalékban érvényesül a konzervatív hozzáállás.

Ezekben az országokban azt mondják, hogy a „18 éves kor eléréséig semmilyen káros szexuális behatás nem érheti a gyermekeket” - tette hozzá.

Ifj. Lomnici Zoltán meggyőződése szerint az a helyes út, ha a New York-i gyermekvédelmi egyezmény szellemiségét veszik át és az alapján bűncselekménynek minősítik a gyermekek elleni szexuális abúzusokat.

Kapcsolódó írásaink

Orbán Viktor a nemzet egészéhez is szólt beszédében

ĀNézőpont Intézet: A kormányfő beszéde egyben a gyermekvédelmi törvényről szóló népszavazás kampányának a kezdete is volt, hiszen a választóknak április 3-án ebben a nagyon fontos kérdésben is dönteniük kell

Vezet a Fidesz a kampány kezdetén

ĀA Real-PR 93. február második hetében végzett kutatása szerint a Fidesz-KDNP továbbra is szignifikáns, azaz a statisztikai hibahatárokat meghaladó különbséggel vezet a baloldali összefogás előtt