Külföld

Ausztráliában a hatóságok estig adtak haladékot a tüntetőknek

Az ausztrál rendőrség vasárnap estig adott haladékot a koronavírus elleni oltási kötelezettség ellen a fővárosban tüntetőknek, hogy elhagyják a helyszínt.

Ausztráliában a hatóságok estig adtak haladékot a tüntetőknek
Canberrában a hét végén több ezer ember gyűlt össze
Fotó: STR / AFP

A rendőrség részéről nem közölték, milyen intézkedéseket tesznek, ha a tüntetők nem tesznek eleget a felszólításnak.

Canberrában a hét végén több ezer ember gyűlt össze. A demonstrációk miatt le kellett mondani egy népszerű jótékonysági könyvvásárt, utakat torlaszoltak el, és leállt a forgalom. Helyszíni beszámolók szerint egy csaknem 100 emberből álló csoport a parlament épülete elé vonult.

Egyelőre senkit nem tartóztattak le, jóllehet szombaton három tiltakozót őrizetbe vettek.

Mindeközben Új-Zélandról is tüntetéseket jelentettek, a megmozdulások immár hatodik egymást követő napja folynak. Szombaton több százan gyűltek össze a wellingtoni parlament közelében, a kanadai kamionosok példáján felbuzdulva a tüntetők teherautóikkal, furgonjaikkal és motorkerékpárjaikkal elfoglaltak és elzártak több utcát.

Sajtóforrások mindazonáltal rámutatnak arra, hogy a két országban a demonstrációkon résztvevők száma viszonylag alacsony, az oltási kampányt a többség támogatja, és magas az átoltottság is.

Az elmúlt 24 órában Ausztráliából 22 750, Új-Zélandról pedig 810 új fertőzést jelentettek, az utóbbi esetében a szám csaknem duplája az előző nap igazoltakénak.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom