Külföld

Varga Judit: Az Európai Bíróság a föderális berendezkedés felé lökte az EU-t

Ne hagyjuk, hogy az Európai Bíróság a tagállamok és azok kormányai helyett hozzon politikai döntéseket! - írta péntek esti Facebook-bejegyzésében Varga Judit.

Varga Judit: Az Európai Bíróság a föderális berendezkedés felé lökte az EU-t
Varga Judit igazságügyi miniszter
Fotó: Facebook / Varga Judit

Az igazságügyi tárca vezetője Orbán Viktor Szamizdat-sorozatának legújabb részére reagálva kiemelte: nincsenek illúziói, az Európai Unió Bírósága mára túllépett hatáskörén, a föderációs törekvések zászlóshajója akar lenni és ennek szellemében fog február 16-án is ítéletet hozni a Lengyelország és Magyarország által indított eljárásban.

„Ahogyan miniszterelnök úr is írja legújabb Szamizdatjában: a bíróság mindig a föderális berendezkedés felé lökte az EU-t: tudatosan szélesítette hatásköreit és aláásta a tagállami szuverenitás bástyáit” - mutat rá Varga Judit, aki szerint nem szabad elfogadnunk, hogy az egyre mélyülő Európa nevében a bírók új hatáskörökkel ruházzák fel saját magukat és a politikai döntéshozók helyébe lépjenek.

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink

Ki fizeti a kerítést?

ĀA Migrációkutató Intézet legújabb gyorselemzésében a 2021-es és a 2015-ös migrációs hullámokra válaszul épített kerítések európai uniós megítélését hasonlítja össze