Külföld

„Erőt mutattunk a baloldali zöldideológiával szemben”

Tizennégy ország 78 európai parlamenti (EP) képviselője írta alá azt a lengyel kezdeményezésű nyílt levelet, melyben a politikusok felszólították az Európai Bizottságot, hogy klímapolitikai jogszabályainál vegye figyelembe a regionális különbségeket és ne növelje az energiaszegénységet. Ehhez első lépésként brüsszelnek javítania kell az ún. taxonómia-rendeletre vonatkozó javaslatán. A levél fontos lépés a fokozódó baloldali nyomásgyakorlással szemben - írja sajtóközleményében Gyürk András.

„Erőt mutattunk a baloldali zöldideológiával szemben”
Képünk illusztráció
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

Az aláírók üdvözölték, hogy az Európai Bizottság többéves vita után végre zöld minősítést adna az atomenergia- és a földgáz-beruházásoknak. Azonban az EP-képviselők szerint Brüsszel nem veszi kellőképpen figyelembe a regionális eltéréseket és nem lép fel megfelelően az energiaszegénységgel szemben. A valódi változáshoz több forrást kell rendelkezésre bocsátani az atomenergia- és földgáz-projektekre, melyek elengedhetetlenek a rezsiköltségek alacsonyan tartásához és a klímacélok teljesítéséhez - emeli ki a fideszes EP-képviselő.

A nyílt levél időszerű és szükséges lépés volt. A baloldal az utóbbi hetekben mindent bevet, hogy a saját kudarcos zöldideológiáját érvényesítve megfossza az atomenergiát és a földgázt a zöld minősítéstől. Nem engedhetjük, hogy kicsinyességük ismét felülírja Európa érdekeit. Ez ellen küzdünk, a csata folytatódik - teszi hozzá.

A kezdeményezés magyar aláírói: Győri Enikő, Gyürk András és Tóth Edina fideszes EP-képviselők.

Kapcsolódó írásaink