Külföld

Varga Judit: Alapvető és hatékony eszköz van a kezünkben

A modern helyreállító igazságszolgáltatás története és eredményei az elmúlt öt évtizedben világossá tették, hogy alapvető és hatékony eszköz van a kezünkben - hívta fel a figyelmet közösségi oldalán Varga Judit igazságügyi miniszter, olaszországi látogatása kapcsán.

Varga Judit: Alapvető és hatékony eszköz van a kezünkben
Magyarországon úgy véljük, hogy a fiatal áldozatok ügye körültekintő, szigorúan professzionális megközelítést igényel - hívta fel a figyelmet közösségi oldalán Varga Judit igazságügyi miniszter, olaszországi látogatása kapcsán
Fotó: Facebook / Varga Judit

Az igazságügyi miniszter mai felszólalásában az Európa Tanács olasz elnökségének Igazságügyi Miniszteri Konferenciáján hangsúlyozta, hogy a kölcsönös megértésen alapuló és a személyes konfliktusok megoldására törekvő helyreállító igazságszolgáltatás egyre gyakoribb a fiatalkorúakat érintő büntetőügyekben.

„Magyarországon úgy véljük, hogy a fiatal áldozatok ügye körültekintő, szigorúan professzionális megközelítést igényel. Ezért az elmúlt évtizedben a gyermekbarát igazságszolgáltatás és az áldozatok védelmében hatalmas lépést tettünk” - tette hozzá.

A magyar vívmányok arra irányulnak, hogy az áldozatokat a lehető legkevésbé és a lehető legrövidebb ideig kerüljenek kapcsolatba a büntető igazságszolgáltatással - hangsúlyozta közösségi oldalán Varga Judit. 

Kapcsolódó írásaink