Külföld

Deutsch: A balliberális média ismét megpróbálta lejáratni Magyarországot

Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti képviselőcsoportjának vezetője levelet küldött az Európai Parlement valamennyi képviselőjének, amelyben egy újabb, Magyarországot lejárató médiamanipulációról rántja le a leplet, amely ismételten rávilágít a liberális álhírgyártás és terjesztés jelenségére, derül ki a Fidesz EP-csoportjának lapunkhoz eljuttatott hétfői közleményéből.

Deutsch: A balliberális média ismét megpróbálta lejáratni Magyarországot
Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti képviselője
Fotó: MH / Hegedüs Róbert

A történet lényege, hogy a Music Television (MTV) zenecsatorna interjút készített a European Music Awards Generation Change nevű elismerésének magyar díjazottjával, az LMBTQ-közösséghez tartozó Radványi Viktóriával, amelyet az MTV YouTube-csatornáján tettek közzé.

Deutsch Tamás szerint azonban „miközben a hölgy a filmben a budapesti utcákon elszenvedett állítólagos erőszakról beszél, az MTV kisfilmjében nem Magyarországon, hanem Grúziában készült felvételek láthatók, amelyeken inzultus éri az e közösséghez tartozó személyeket”.

„Habár az MTV a Kontra.hu internetes újság leleplező cikke után, a szándékos manipuláció elismerése nélkül, suttyomban módosította a videó tartalmát és eltávolította a Magyarországot hamisan feltüntető képeket, az eset rávilágít arra az egyre általánosabbá váló és rendkívül káros gyakorlatra, ahogyan a liberális és progresszív médiaorgánumok igyekeznek manipulálni és besározni egyes országokat vagy politikai szereplőket a nemzetközi közvélemény előtt” - mutatott rá Deutsch, hozzátéve: ez, a tisztességesnek a legkevésbé sem nevezhető, az újságírás eredeti hivatásához méltatlan gyakorlat abban áll, hogy egyes véleményeket vagy politikailag motivált hazug állításokat tényként állítanak be, majd azokat újabb hazugságokkal és ferdítésekkel próbálják igazolni.

„Egészen döbbenetes az a képmutatás, hogy a Music Television a manipuláció leleplezése után sem vállalta a felelősséget vagy kért elnézést amiatt, hogy álhírt terjesztett, hanem a hamisítás tényét elhallgatva, egyszerűen kivágta az ominózus jeleneteket. Sajnálatosan erről már senki sem értesült” - emelte ki Deutsch.

A fideszes politikus szerint a fenti eset egyik fontos tanulsága, hogy az a baloldali-liberális igyekezet, amely az újságírókat és médiumokat a törvények fölé és a demokratikus elszámoltathatóságon kívül akarja helyezni, végső soron a demokrácia egyik alappillérének, a médiának a komolyságát és hitelességét ássa alá.

„A liberális és progresszív manipuláció és álhírgyártás támadás a szabadság és a demokrácia ellen. Másik tanulsága, hogy újra bebizonyosodott: nincs az a hazugság, amit ha sokszor elismételnek, igazzá válna!” - szögezte le Deutsch Tamás.

Kapcsolódó írásaink