Külföld

Cenzúra a genderpropaganda nevében

Az Európai Bizottság "Az Egyenlőség Uniója - iránymutatás az inkluzív kommunikációról” címmel belsős dokumentumot készített, melyben szorgalmazzák a gendersemleges, mindenki számára befogadóan ható nyelvezet használatát az uniós intézmények kommunikációjában. A dokumentum bevezetőjében az esélyegyenlőségért felelős máltai munkáspárti biztos, Helena Dalli azt írja: „ez az egység a sokféleségben valódi jelentése”. Mi pedig már azt hittük, hogy az EU-t alkotó 27 állam nyelvi és nemzeti sokszínűségére utal az uniós mottó - írja Facebook-bejegyzésben az Alapjogokért Központ.

Bizottsági „újbeszél”, avagy cenzúra a genderpropaganda nevében - vélik az alábbiak tükrében.

A bizottsági iránymutatás újabb bizonyíték az uniós intézményeket uraló genderőrületre. Készült már genderstratégia, létezik az EP-ben az LMBTstb.-jogok kiszélesítéséért küzdő frakcióközi képviselőcsoport és utazó nagykövet, a testület már kimondta, hogy a férfiak is szülhetnek - és most már azt is meg akarják mondani, milyen szavakat és kifejezéseket használhatunk. Pontosan úgy, mint Orwell 1984 c. regényében - írják.

A bizottsági útmutató részleteit és az Alapjogokért Központ véleményét ebben a posztban lehet hosszabban olvasni:

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom