Külföld

Álcaként szolgál az uniós aggodalom

Brüsszeli recept

Szlovéniában részben pozitív fejlemények tapasztalhatók a jogállamiság terén, de még mindig jelentős kihívásokkal kell szembenézni az igazságszolgáltatással és a médiaszabadsággal összefüggésben – jelentette ki Didier Reynders jogérvényesülésért felelős uniós biztos az Európai Parlament szerdai esti vitáján.

Felszólalásában Hidvéghi Balázs fideszes EP-képviselő hangsúlyozta, hogy Brüsszel nem tűri a jobboldali kormányzást. Kiemelte, hogy az aggodalom a jogállamiságért csak egy álca, valójában arról van szó, hogy az EP baloldali többsége a Bizottság segítségével minden jobboldali kormányt megtámad.

Hidvéghi szerint a baloldal már jó ideje „ugyanabból a receptből főz”, kiválasztanak egy sikeres jobboldali kormányt, kitalálnak teljesen alaptalan vádakat, majd ezt jogi köntösbe öltöztetik, és napirendre veszik, mint „jogállamisági problémát”. A baloldal igazi baja Magyarországgal, Lengyelországgal és Szlovéniával, hogy ezekben az országokban nincs balliberális túlsúly – tette hozzá.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom