Külföld

Varga Judit: Európa jövője az erős nemzetállamok szövetségében rejlik

Varga Judit igazságügyi miniszter hétfőn megbeszélést folytatott Juan González Barba uniós ügyekért felelős spanyol államtitkárral.

Varga Judit: Európa jövője az erős nemzetállamok szövetségében rejlik
Varga Judit Juan González Barba uniós ügyekért felelős spanyol államtitkárral
Fotó: Facebook/Varga Judit

A tárcavezető a Facebookon közzétett bejegyzésében arról számolt be, hogy a találkozón szó esett az EU bővítéspolitikájáról, amelyben hazánk markáns álláspontot képvisel: fel kell venni a tagállamok közé Szerbiát és nem szabad útját állni a nyugat-balkáni országok csatlakozásának. Európa jövője nem egy fogyatkozó és hátráló, hanem egy bővülő szövetségben rejlik, melyet erős és szuverén nemzetállamok alkotnak - tette hozzá a miniszter

Varga Judit hasonlóan határozott véleményt fogalmazott meg a migráció kérdésében is: a leghatékonyabb módszer az illegális bevándorlás megállítására a határzár kiépítése, ez a magyar után a lengyel határon is bebizonyosodott. Most már csak az Unióra várunk, hogy végre hajlandó lesz-e kivenni a részét az Európa védelmét biztosító intézkedések finanszírozásából - írta a tárcavezető.

Közös pont az Európa jövőjéről szóló konferenciasorozat, ahol a regisztrált események számában hazánk a második helyen áll a tagállamok között. Varga Judit és tárgyalópartnere ennek kapcsán egyetértett abban, hogy itt a kiváló lehetőség arra, hogy az állampolgárok ismét az európai politika középpontjába kerüljenek és elmondhassák milyen Európában szeretnének élni.

Kapcsolódó írásaink