Külföld

Szánthó Miklós: Ugyanazt a civilizációt védjük, ugyanazokban az értékekben hiszünk

„Ugyanazt a civilizációt védjük, ugyanazokban az értékekben hiszünk" – mondta Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ igazgatója, miután a szervezet képviselői megbeszéléseket folytattak az elmúlt napokban Washington D.C-ben amerikai konzervatív partnerekkel, politikusokkal a 2022 tavaszán Budapesten megrendezendő nemzetközi jobboldali seregszemle, a CPAC Hungary kapcsán.

Szánthó Miklós: Ugyanazt a civilizációt védjük, ugyanazokban az értékekben hiszünk
Matt Schlapp, az American Conservative Union elnöke, Szánthó Miklós, a Központ igazgatója, valamint Kovács István, stratégiai igazgató
Fotó: Facebook/Alapjogokért Központ

Az Alapjogokért Központ delegációja egyeztetett a CPAC tengerentúli képviselőivel, Matt Schlapp-pel – Donald Trump egykori tanácsadójával – és Dan Schneiderrel, az Amerikai Konzervatív Unió vezetőivel a pár hete bejelentett magyarországi rendezvény részleteiről. Matt Schlapp, az ACU elnöke külön kiemelte: büszkeséggel tölti el őket, hogy első európai helyszínként Magyarország fog otthont adni az USA legnagyobb konzervatív seregszemléjének, míg Szánthó Miklós hangsúlyozta, hogy a jövő márciusi CPAC Hungary-n nem csak Amerikából, de szerte a nyugati civilizációból várják a konzervatív jobboldal meghatározó véleményformálóit, döntéshozóit.

A washingtoni út során a Központ delegációja meghatározó konzervatív elemzőintézetek vezetőivel, újságírókkal és republikánus képviselőkkel is találkozott, valamint részt vett egy, a Kongresszusban megrendezett életpárti konferencián. Kovács István, a Központ stratégiai igazgatója elmondta: valamennyi találkozó bizonyította, hogy a magyar és amerikai konzervatívokat nem csak a közös értékek, az Isten, haza, család gondolata köti össze, de az is, hogy a szocialista-liberális erők mindkét országban ezeket az értékeket vették totális támadás alá.

„Az egyetlen lehetőség ennek megállítására az, ha a konzervatív erők szerte a világban összefognak és megmutatják, hogy képesek együtt fellépni a civilizációnkat veszélyeztető progresszív őrülettel szemben. Ennek az erődemonstrációnak a fóruma és szimbóluma lesz a budapesti CPAC" – emelte ki a stratégiai igazgató.

Kapcsolódó írásaink