Külföld

Deutsch: Megvédjük a rezsicsökkentést Brüsszel támadásaival szemben!

Hiába támad minket Brüsszel, a rezsicsökkentés eredményeit meg fogjuk védeni! - hangsúlyozta Deutsch Tamás EP-képviselő közösségi oldalán.

Deutsch: Megvédjük a rezsicsökkentést Brüsszel támadásaival szemben!
Deutsch Tamás, a Fidesz EP-képviselője
Fotó: Facebook / Deutsch Tamás

Nyugat- és Dél-Európa szerte energiaválság van - hívta fel a figyelmet az EP-képviselő.

Spanyolországban a családok januárhoz képest 400%-kal többet fizetnek a villamos energiáért.

Brüsszelnek fél éve volt rá, de nem csináltak semmit, eltolták, elbaltázták ezt is - jegyezte meg Deutsch Tamás. 

„Ehhez képest a magyar kormány rezsicsökkentési programjának köszönhetően az európai fővárosok közül Budapesten a legalacsonyabb a földgáz lakossági ára, és a második legolcsóbb Európában a villamos energia végfelhasználói ára.

De hiába támad minket Brüsszel, a rezsicsökkentés eredményeit meg fogjuk védeni!

Ennyi.”

Objektum doboz

A baloldal azonnal tönkretenné az eredményeket

Alábbi összeállításunkból, melyben a fajsúlyos baloldali politikusok korábbi nyilatkozatait szemléztük kiderül: eszük ágában nincs megvédeni az Orbán-kormány eredményeit. A Gyurcsány-vezette roncskoalíció és annak mai napig aktív tagjai, ha hatalomra jutnak, azonnal brutális rezsiárakkal lehetetlenítenék el a magyar családok életét.

Gyurcsány Ferenc (DK), 2014:

„Origo: A rezsicsökkentésről például mi lesz a közös álláspont?

Gyurcsány: Az egy hülyeség.

Origo: Ön ezt mondja, az MSZP viszont a parlamentben megszavazta.

Gyurcsány: Teljesen mindegy. Április végén adott lesz egy ár, a kérdés az lesz, tovább lehet-e vinni a rezsicsökkentést. Erről kell megállapodnunk majd, ha kormányra kerülve alaposan megvizsgáltuk a helyzetet.” 

Gyurcsány Ferenc (DK), 2014: „Még háromszor rezsit csökkentenek, aztán ők fognak fizetni, hogy hajlandók legyünk fűteni. Lehet tapsikolni, hogy letörünk minden hasznot, de akkor a végén éhen halunk, mert egy jól működő gazdaságban kell a haszon”

Szél Bernadett (LMP), 2014: „ezt a szemfényvesztést és bűvészkedést, amit a rezsivel tesznek, sokáig nem fogják tudni fenntartani, még akkor sem, ha azt gondolják most, hogy önök itt feltalálták a spanyolviaszt. Nem, kérem, a piaci áraktól nem lehet elszakadni.”

Tóth Bertalan (MSZP), 2021:„Az MSZP szerint, ha olcsóbban vásárolják a földgázt, akkor azt olcsóbban is kell adni!”

Molnár Csaba (DK), 2015: „A DK Európai Parlamenti képviselője úgy fogalmazott a kormány rezsicsökkentése hazug, és a lakosságnak csak minimálisan volt érezhető, miközben közműszolgáltatókat tett tönkre és több tízezer ember munkahelyét számolta fel. Ezzel szemben a kőolaj és a földgáz világpiaci árának csökkenése a piaci viszonyok között tenné lehetővé a gáz és távfűtés 20-30 százalékos csökkentését”

Kapcsolódó írásaink