Külföld

Az EP adós a gyurcsányi rendőrterror elítélésével

Az Európai Parlament (EP) csütörtöki plenáris ülésének napirendjére tűzte a közelmúltban Olaszországban erőszakba fordult Covid-igazolvány elleni tüntetéseket. Győri Enikő, a Fidesz EP-képviselője plenáris felszólalásában elmondta: „a békés tüntetés, az egyet nem értés joga alaphelyzetben mindenkit megillet, Európa minden szegletében, függetlenül az adott kormány színétől. Az erőszak minden formáját el kell utasítani; ugyanakkor az EP-nek nem csak a jobboldali, hanem a baloldali agresszióra is nemet kell mondania.”

Az EP adós a gyurcsányi rendőrterror elítélésével
2006 októberében a szocialista-liberális Gyurcsány-kormány alatt a dicsőséges magyar ’56-os forradalomra emlékezők békés gyűlését erőszakkal verte szét a rendőrség
Fotó: MH

Győri Enikő felszólalásában rámutatott: „Több, mint érdekes, miért csak a szélsőjobb atrocitásai érik el az Európai Parlament ingerküszöbét. 2006 októberében a szocialista-liberális Gyurcsány-kormány alatt a dicsőséges magyar ’56-os forradalomra emlékezők békés gyűlését erőszakkal verte szét a rendőrség. Akkor emiatt nem volt EP-vita, sem nyilvános elítélés. Az akkori rendőrterror elrendelői ma a legeurópaibb pártnak hazudják magukat, s Önök ehhez asszisztálnak”. A képviselő folytatta a baloldal kérdőre vonását: „2016 szilveszterén migránsok tömegesen zaklattak nőket Kölnben, a német sajtó azt elhallgatta. Szintúgy nem emlékszem EP vitára.

2020-ban és 2021-ben Baszkföldön, illetve Madridban a jobboldali VOX kampányeseményén szélsőbaloldali provokátorok kővel dobálták a politikusokat. Két Podemos-ost előállítottak. Nem emlékszem EP vitára. Talán azért, mert ott a szélsőbal a szocialistákkal koalícióban kormányoz? Múlt héten Milánóban és Torinoban baloldaliak és anarchisták káoszt okoztak. Erről miért nem beszélünk?!” – sorolta a magyar képviselő.

Győri Enikő kiemelte: „Én csak annyit kérek, hogy ez a Ház végre mérjen egyenlő mércével. Elég abból, hogy a baloldalnak csak közepe, a jobboldalnak meg csak széle van. Elvárom, hogy az EP egyformán utasítsa el a jobbról és a balról jövő agressziót.”

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom