Külföld

Hidvéghi: Az EP baloldali többsége ne avatkozzon be a tagállamokra tartozó ügyekbe

„Ennek a Háznak egyszer és mindenkorra el kell fogadnia, hogy vannak olyan kérdések, amelyekben kizárólag a tagállamok joga dönteni. És ez így is fog maradni, akár tetszik az EP baloldali többségének, akár nem” - mondta el Hidvéghi Balázs, a Fidesz EP-képviselője az Európai Parlament szerda délutáni vitájában.

Hidvéghi: Az EP baloldali többsége ne avatkozzon be a tagállamokra tartozó ügyekbe
Hidvéghi Balázs: A baloldali képviselők azok, akik a legnagyobb veszélyt jelentik az európai együttműködésre
Fotó: Európai Parlament

Az Európai Parlament baloldali többsége a szerdai plenáris ülésen ismét Lengyelországot támadta, ezúttal a lengyelországi abortusz szabályozás kapcsán. Hidvéghi Balázs, fideszes EP-képviselő felszólalásában kiemelte: a vita egy újabb példája annak, hogy az Európai Parlament baloldali többsége folyamatosan beavatkozik a szuverén tagállamok belső ügyeibe.
 
A képviselő hozzátette: a baloldali képviselők kedden több mint négy órán át támadták Lengyelországot az Alkotmánybíróságának döntése miatt. "Képtelenek felismerni, hogy ez az ítélet közvetlen következménye annak, amit ők csinálnak évek óta. Folyamatosan áthágják a szerződésekben rögzített hatásköröket és megszegik az abban rögzített szabályokat. Eljárásokat és szankciókat követelnek a demokratikusan megválasztott kormányok ellen csupán azért, mert nem nekik tetsző döntéseket hoznak" - mondta el Hidvéghi Balázs.
 
Hidvéghi rámutatott: ma a baloldali képviselők azok, akik a legnagyobb veszélyt jelentik az európai együttműködésre, mert képtelenek elfogadni, hogy léteznek az övéktől eltérő vélemények is.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom