Külföld

„Senki nem volt képes megfogalmazni konkrét és jogos kritikát Magyarországot illetően”

Senki nem volt képes megfogalmazni konkrét és jogos kritikát Magyarországot illetően- jelentette ki Nicolas Bay francia EP-képviselő, a hazánkba látogató LIBE-delegáció egyik tagja a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában.

„Senki nem volt képes megfogalmazni konkrét és jogos kritikát Magyarországot illetően”
Senki nem volt képes megfogalmazni konkrét és jogos kritikát Magyarországot illetően - mondta Nicolas Bay francia politikus
Fotó: MH/Európai Parlament

A múlt héten érkezett Budapestre az Európai Parlament (EP) állampolgári jogi, bel- és igazságügyi bizottságának (LIBE) küldöttsége, amelynek tagja volt Bay is, aki a műsorban elmondta: helyesen teszi a magyar kormányfő, hogy nem tulajdonít fontosságot annak a procedúrának, amely a hetes cikkely alapján hazájuk ellen folyik. „Ez az eljárás a brüsszeli technokraták szája íze szerint alakul. Arra szolgál, hogy megpróbálja megakadályozni azt a politikát, amelyet Magyarország követ a népességgyarapodás mellett, az LMBTQ-propaganda iskolákba juttatása vagy a migráció ellen” - mondta a politikus.

A delegáció tagjaként tevékenykedő Bay kijelentette:  a LIBE-delegáció bal-, vagy szélsőbaloldali irányultságú tagjai nem képesek objektív munkát végezni. „Ezek az emberek előítéletekkel érkeztek Budapestre. Sok emberrel találkoztunk már, de senki nem volt képes megfogalmazni konkrét és jogos kritikát Magyarországot illetően. Nem mondtak konkrétumokat, és nem voltak bizonyítékaik. Ez is azt mutatja, hogy a látogatás csak propaganda. Azért sem szabad túlzott figyelmet fordítani ennek a vizsgálatnak, mert a hetes cikkelyt blokkolta az Európa Tanács, hiszen több kormány nem akarja ezzel támadni Magyarországot” - emelte ki a francia politikus.

Bay arról is beszélt: köztudott, hogy az Európai Parlamentnek nincs a szája íze szerint, hogy Orbán Viktor kormányfő a migránskvóta ellen van, ami egyébként  a politikus szerint nemzeti kompetencia, és amelybe nem szólhat bele Brüsszel. „Nem tetszik az sem, hogy Magyarország új igazságügyi törvényt fogadott el, és a kommunizmus alatt megalkotottat megszüntette. És szerintem az is nemzeti hatáskör, hogy az LMBTQ-jogokat nem kényszeríthetik rá a magyar emberekre” - szögezte le Bay.

Kapcsolódó írásaink