Külföld

Varga Judit: Kettős mércét alkalmaz az EU hazánkkal szemben

A kettős mérce soha nem látott szinten és szemrebbenés nélkül zajlik az európai intézményekben - hívta fel a figyelmet Varga Judit hétfői Facebook bejegyzésében.

Varga Judit: Kettős mércét alkalmaz az EU hazánkkal szemben
Varga Judit
Fotó: Facebook / Varga Judit

Az igazságügyi miniszter felidézte, hogy a nemrégiben meghozott litván migrációs jogszabály-módosítások is több, a hazai szabályozást - részben vagy teljes egészében - lekövető rendelkezéseket tartalmaznak.

„Érdekes, hogy pontosan ugyanezen szabályok kapcsán az Európai Unió Bírósága már megállapította Magyarország kötelezettségszegését. Mégis sehol egy bizottsági felszólító levél, sem egy rossz szó a litván intézkedések ellen” - fogalmazott a politikus.

Ha ez nem lenne elég, a litvánok a nyáron hozzákezdtek egy 550 kilométer hosszú szögesdrótkerítés építésének a belarusz határon - fűzte hozzá.

„Emlékszünk még arra, mi volt 2015-ben, mikor elsőként és majdhogynem egyedüliként Európában kiálltunk határaink védelméért? Akkor a nyugati balliberális politikusok és a brüsszeli buborék magukból kikelve tiltakoztak a magyar szabályozások miatt és a téma azóta sem került le a napirendről” - írta.

Objektum doboz

Varga Judit szerint meglepő, hogy a „jogállamiság bajnokai” most csendben vannak. „Ezen a példán is látszik, hogy a kettős mérce soha nem látott szinten és szemrebbenés nélkül zajlik az európai intézményekben.

De nézzük mostani helyzet jó oldalát, a csend felér egy beismeréssel - fogalmazott bejegyzésében az igazságügyi miniszter.
 

Kapcsolódó írásaink

Gyurcsányhoz igazodik az ellenzék

ĀHétértékelő. A Moody’s döntése is igazolja: Brüsszel téved, amikor azt hiszi, az uniós pénzek nélkül összeomlana a magyar vagy a lengyel kormány