Külföld

Soltész: A gyermekvédelmi törvény nem irányul az LMBTQ-közösség tagjai ellen

A magyar gyermekvédelmi törvény a 18 év alatti gyermekek védelméről szól, a pedofília ellen fogadták el, és nem irányul az LMBTQ-közösség tagjai ellen - hangsúlyozta Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára kedden Varsóban.

Soltész: A gyermekvédelmi törvény nem irányul az LMBTQ-közösség tagjai ellen
Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára
Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Az államtitkár Przemyslaw Czarnek lengyel oktatásügyi miniszterrel együtt a lengyel és a magyar családpolitikáról szóló konferencia egyik pódiumbeszélgetésén vett részt.

A magyar gyermekvédelmi törvényt ismertetve Soltész aláhúzta: ez a 18 év alatti gyermekekről szól. Akik Brüsszelből támadják, azok „vagy nem tudnak olvasni, vagy félreértelmezik, vagy szándékosan hazudnak” - jelentette ki.

Kifejtette: a gyermekek védtelenek a médiatartalmakkal, valamint „bizonyos civil szervezetek tevékenységével szemben”. A mai összetett világban ezért, mint mondta, „nemcsak a szülők, de a kormányok is hatalmas felelősséggel tartoznak értük”.

A magyar törvény ezért nem arról szól, „amit Nyugat-Európa ránk akar testálni”, hanem mindenekelőtt arról, hogy nem lehet a 18 év alatti gyermekek biológiai nemét megváltoztatni, nem szabad őket ilyen irányú propagandának kitenni, és nem lehet hozzájuk pornográf és pedofil tartalmakat eljuttatni. Szól a törvény büntetőintézkedésekről, de szól a média felelősségéről is - sorolta Soltész.

Viszont „messze nem szól arról, amit Brüsszelben akarnak ránk erőltetni”, vagyis a 18 éven felüli, valamelyik LMBTQ-közösséghez tartozó emberekről. „Egy dolog az, hogy a keresztények mit gondolnak erkölcsi szempontból (...), hogy tudják, mi a bűn, és más dolog az, hogy a bűnt ítélik el, magát a bűnöst nem” - magyarázta.

Przemyslaw Czarnek szintén azt hangsúlyozta: a magyar gyermekvédelmi politika és a hasonló lengyel kezdeményezések, köztük az egyes önkormányzatok által elfogadott, az Európai Bizottság által bírált családvédelmi döntések nem irányulnak senki ellen.

A keddi konferenciát a Trimarium nevű, a közép- és kelet-európai politika és társadalom témakörével foglalkozó varsói alapítvány szervezte a lengyel családügyi és társadalompolitikai tárca közreműködésével.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom