Külföld

„A migrációs probléma újra itt van”

Az Európai Unió megosztott az afganisztáni menekültválság ügyében, így a migrációs probléma újra itt van - mondta a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára csütörtökön az M1 aktuális csatorna reggeli műsorában, amelyben a téma a bledi nemzetközi stratégiai fórum volt.

„A migrációs probléma újra itt van”
Orbán Viktor miniszterelnök (b) és Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója (j) a Bledi Stratégiai Fórumon a szlovéniai Bledben
Fotó: Facebook/Orbán Viktor

Orbán Balázs hangsúlyozta: Afganisztán évtizedek óta az első helyen van az úgynevezett kibocsátó országok listáján, és Magyarországra is a legtöbben onnan próbálnak bejutni. „Ezért ha valaki hitegeti ezeket az embereket, buzdítja ezeket az embereket, migrációs folyosó kialakításáról beszél, akkor rendkívül magas számban fognak azonnal megjelenni Európában” - tette hozzá.

A tömeges migráció támogatói a negatív demográfiai folyamataikat bevándorlással szeretnék megfordítani, de ezzel több problémát okoznak, mint amennyit megoldanak - jelentette ki.

Ezért - folytatta Orbán Balázs - irányváltásra volna szükség Európában, inkább az őshonos nemzeti közösségek gyermekvállalási kedvét kellene erősíteni. Hiába költ ugyanis Magyarország GDP-arányosan a legtöbbet az unióban családtámogatásra, ha a többi tagállam nem zárkózik fel, illetve Brüsszel ezt nem ismeri el - fűzte hozzá.

Európának együtt kell maradnia, ehhez pedig gazdasági sikerekre van szükség – hangsúlyozta a miniszterelnök szerdán a Bledi Stratégiai Fórumon. Arról, hogy Orbán Viktor mit tapasztalt a Bledben, itt olvashat többet!

Kapcsolódó írásaink

Orbán: A nemzetállamok döntsenek a migrációról

ĀEurópának együtt kell maradnia, ehhez pedig gazdasági sikerekre van szükség – hangsúlyozta a miniszterelnök a Bledi Stratégiai Fórumon - Orbán Viktor a horvát miniszterelnökkel tárgyalt +GALÉRIA +VIDEÓ