Külföld

Magyarországot becsmérlő politikussal parolázott Karácsony Gergely

Madarat tolláról

Varsóban járt Karácsony Gergely főpolgármester a Facebook-oldala szerint. A politikus vasárnap este – megfogalmazása szerint – barátja, Rafał Trzaskowski varsói főpolgármester meghívására részt vett egy panelbeszélgetésen.

Magyarországot becsmérlő politikussal parolázott Karácsony Gergely
Karácsony tolmácsgépet használt, végig magyarul beszélt.
Fotó: Facebook/Karácsony Gergely

Az általa közzétett fotókon nem látszik, a szerepléséről készült felvételből azonban kiderül, hogy Karácsony tolmácsgépet használt, végig magyarul beszélt. A főpolgármester azzal is elbüszkélkedett, hogy találkozik Donald Tuskkal, az Európai Néppárt (EPP) leköszönő elnökével.

A bejegyzésébe ezen a ponton újabb csúsztatás került, hiszen úgy fogalmazott, hogy a jobbközép pártcsaládból a Fideszt kiebrudalták, miközben a nagyobbik kormánypárt saját maga lépett ki az EPP-ből és annak frakciójából is. Donald Tusk, aki nemrég visszatért a lengyel belpolitikába, az EPP elnökeként folyamatosan Magyarországot támadta, lenácizta a miniszterelnököt, azt nyilatkozta, hogy hazánkban korcs demokrácia épül.

A koronavírus-járvány első hulláma alatt is a Fidesz ellen szervezkedett, valamint nyilatkozatokban bírálta a magyar és a lengyel védekezést. Szijjártó Péter külügyminiszter akkor úgy reagált: Tusk leszerepelt, a legnagyobb európai pártcsalád elnökeként egyetlen lélegeztetőgép beszerzéséhez és egyetlen munkahely megvédéshez sem nyújtott segítséget.

Kapcsolódó írásaink