Külföld

Orbán Viktor a katolikus törvényhozók éves találkozóján vesz részt Rómában

Orbán Viktor pénteken hivatalos programra Rómába utazott - közölte Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke. A kormányfő a katolikus törvényhozók 12. alkalommal megrendezett éves találkozóján vesz részt, amelyet minden esztendőben Rómában és az olasz főváros közelében fekvő Frascatiban tartanak meg

Orbán Viktor a katolikus törvényhozók éves találkozóján vesz részt Rómában
Schönborn bíboros és Orbán Viktor miniszterelnök
Fotó: Facebook/Orbán Balázs

A találkozóval kapcsolatban Orbán Balázs a Facebookon úgy fogalmazott: az olasz fővárosba érkeztek katolikus törvényhozók, kormányzati szakemberek, civil szervezetek vezetői és jelentős közéleti szerepet vállaló egyházi vezetők, hogy megvitassák a világ nagy kérdéseit és a keresztény politizálás lehetőségeit, ebben a XXI. századi, bizonytalanságokkal terhelt világban.

Az államtitkár kiemelte: az eseményen Orbán Viktor miniszterelnök és Novák Katalin miniszter vezetésével népes magyar delegáció is részt vesz.

A megbeszéléseken szó esik a keresztények helyzetéről, az afganisztáni eseményekről, a keresztényüldözés különböző formáinak sajnálatos erősödéséről, valamint a migráció, a technológiai fejlődés és a genderideológia által országaink elé állított kihívásokról is. Jó látni, hogy a keresztény politizálásnak ilyen jelentős támogatói vannak valamennyi kontinensen! - zárta bejegyzését Orbán Balázs.

Kapcsolódó írásaink