Külföld

Kövér László részvétét fejezte ki a török parlament elnökének

Kövér László házelnök levélben fejezte ki részvétét Mustafa Sentopnak, a török parlament, a nagy nemzetgyűlés elnökének pénteken az országát sújtó természeti katasztrófák miatt.

Kövér László részvétét fejezte ki a török parlament elnökének
Kövér László levélben fejezte ki együttérzését
Fotó: MH/Katona László

Szilágyi Zoltán, az Országgyűlés sajtófőnöke által az MTI-hez is eljuttatott levélben Kövér László kiemelte: mély megdöbbenéssel értesült a Törökország Fekete-tenger melléki tartományait ezekben a napokban sújtó árvizekről, amelyek a súlyos törökországi erdőtüzekhez hasonlóan sok emberéletet követeltek, és hatalmas anyagi károkat okoztak.

„A magyar Országgyűlés képviselői nevében fogadja legmélyebb sajnálatomat és együttérzésemet Törökország népével” - írta a házelnök, aki azt kérte: Mustafa Sentop tolmácsolja az őszinte együttérzést az áldozatok hozzátartozóinak. A sérülteknek pedig Kövér László gyors felépülést kívánt.

A török katasztrófavédelem pénteken azt közölte: 27-re nőtt a Törökország északi részén, a Fekete-tenger partján fekvő Kastamonu, Sinop és Bartin tartományt sújtó áradások halálos áldozatainak száma. A térségre szerda óta rekordmennyiségű csapadék hullott, az éves mennyiség mintegy harmada.

Törökország délnyugati részében ezzel párhuzamosan már sikerült megfékezni az erdőtüzeket, amelyekből július 28. óta országszerte 299-et számláltak. Csütörtökre az összes tűzfészket ellenőrzés alá vonták a szakemberek.
 

Kapcsolódó írásaink