Külföld

Karácsony elismerte: a baloldal a migránsok jogait védené, de ezt el akarják titkolni a kampányban

Karácsony Gergely a német liberális Die Zeitnak adott interjújában kijelentette, hogy „a menedékkérők jogainak a biztosítása erkölcsi kötelességük„ és a programjuk része is, de ezt egyetlen plakátra sem fogják ráírni, mert „ezzel nem nyerhetik meg a választást”.

Karácsony elismerte: a baloldal a migránsok jogait védené, de ezt el akarják titkolni a kampányban
Karácsony Gergely: Ezt nem fogjuk feltenni semmilyen választási plakátra
Fotó: MH/Purger Tamás

Karácsony Gergely interjút adott a Die Zeit nevű német liberális lapnak, amely vasárnap jelent meg annak online felületén.

Amikor a bevándorláspolitikáról kérdezte őt a német újságíró, Karácsony azt mondta, a menedékkérők emberi jogainak garantálása Magyarországon a hat párt alkotta ellenzéki szövetség alapprogramja.

A Gyurcsány-show miniszterelnök-jelöltje kijelentette: Ez közös konszenzuson alapul, ebben nincs vita.

Erre a Die Zeit újságírója azt kérdezte, hogy ennek ellenére a menekültek és a migránsok jogai valóban prioritást élveznek-e a baloldalon?

Karácsony pedig azt válaszolta, hogy „megmondom őszintén, ezzel a témával nem nyerhetjük meg a választást”.

Majd így nyilatkozott: „a menedékkérők jogainak a biztosítása erkölcsi kötelesség és programunk részét képezik, de ezt nem fogjuk feltenni semmilyen választási plakátra”.

Arról, hogy egész konkrétan milyen jogokat biztosítana az általa „menedékkérőknek" nevezett migránsoknak, Karácsony egyáltalán nem beszélt - írja az Origo.

Kapcsolódó írásaink