Belföld

Karácsony Gergely ellátogatott volt pártja kongresszusára, és mindenféle zöldséget ígért

A jó csapatkapitány

Az egy-két százalékos támogatottságú Párbeszéd társelnöke, Karácsony Gergely részt vett hétvégén a szintén egy-két százalékos támogatottságú LMP 51. kongresszusán, ahol a párt két társelnökével – Schmuck Erzsébettel és Kanász-Nagy Mátéval – aláírta a Zöld Garancia Programot.

Karácsony Gergely ellátogatott volt pártja kongresszusára, és mindenféle zöldséget ígért
Karácsony Gergely
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

A Budapestnek közlekedési káoszt és gondozatlan közterületeket hozó főpolgármester arról beszélt, céljuk élhető településeket, tiszta levegőt, egészséget, békét, nyugalmat biztosítani az embereknek. Schmuck leszögezte: zöldminiszterelnökre van szükség, ezért Karácsony Gergely az alkalmas személy. Ezt a jelölt nem is cáfolta, sőt közölte, ő a legesélyesebb is (noha a közvélemény-kutatások Gyurcsányné Dobrev Klára és Jakab Péter vezetését mutatják a baloldalon – a szerk.).

Karácsony szerint ahhoz, hogy hat párt közösen tudjon kormányozni, jó csapatkapitányra van szükség, és ehhez neki megvannak a képességei. Arról szerényen hallgatott a Párbeszéd–MSZP–LMP kormányfőjelöltje, hogy jó csapatkapitányként 2013-ban, épp a választások előtt távozásával kilépési hullámot indított el a zöldpártban, szétszakítva és meredek lejtőre taszítva azt.

Kapcsolódó írásaink