Külföld

Az EB azt szeretné, hogy migránsokat engedjünk be Magyarországra

Brüsszel azt szeretné, hogy migránsokat engedjünk be Magyarországra - reagált a Kormányzati Tájékoztatási Központ az Európai Bizottság azon döntésére, hogy az európai unió bírósága elé idézte Magyarországot.

Az EB azt szeretné, hogy migránsokat engedjünk be Magyarországra
Az EB azt szeretné, hogy migránsokat engedjünk be Magyarországra (képünk illusztráció)
Fotó: AFP/ ELVIS BARUKCIC

Az Európai Bizottság csütörtökön az Európai Unió Bírósága elé idézte Magyarországot a menekültügyi eljáráshoz való hozzáférés - véleménye szerint - jogellenes korlátozása miatt annak megállapítására, hogy a magyar szabályozás ellentétes-e a menekültügyi eljárásokról szóló uniós irányelvvel.

Brüsszel a mai döntésével újra világossá tette: azt szeretné, hogy migránsokat engedjük be Magyarország területére azért, hogy az országban adják be a kérelmüket -írta a Kormányzati Tájékoztatási Központ.

Hozzátették: ez ma csak az országhatáron kívül, a magyar külképviseleteken lehetséges. Amennyiben eleget teszünk az Európai Bizottság kérésének a beengedett migránsok Magyarországon maradnak, nem fogják elhagyni az ország területét. Így tett az a jemeni erőszakoló is, aki fényes nappal támadt rá Budapesten egy nőre.

Magyarország Kormánya ahogyan eddig is, megvédi a magyar embereket, akik nem akarják, hogy hazánk bevándorlóországgá váljon - zárta a KTK a sajtóközleményüket. 

Kapcsolódó írásaink