Külföld

Varga Judit: Magyarországon a sajtószabadság köszöni szépen, jól van

Hollandiában lelőnek egy újságírót, mégis a magyar sajtószabadságot féltik - írta Varga Judit szerdán este Facebook-oldalán.

Varga Judit: Magyarországon a sajtószabadság köszöni szépen, jól van
Varga Judit igazságügyi miniszter
Fotó: Facebook/Varga Judit

Az igazságügyi miniszter bejegyzésében úgy fogalmazott: a nemzetközi lejárató kampányok ellenére Magyarországon valódi, kiegyensúlyozott szabad sajtó működik és valódi médiapluralizmus érvényesül. Aki nem hiszi, nézzen körül az újságosoknál, a benzinkutakon vagy az interneten. Magyarországon az újságírók békében végezhetik a munkájukat, minden körülmény adott ehhez, az újságírói vélemény szabad.

Varga Judit emlékeztetett: ezzel szemben az elmúlt években az Európai Unió több tagállamában azért gyilkoltak meg újságírókat, mert a munkájukat végezték. Kedden az európai “mintaállamban”, Hollandiában lőttek meg egy oknyomozó újságírót, aki jelenleg is az életéért küzd. Innen is imádkozunk, hogy felépüljön! - tette hozzá a miniszter.

„Persze tudjuk, hogy az olyan „függetlenobjektív” szervezetek, mint az Újságírók Határok Nélkül szerint Magyarországon nem létezik szabad sajtó és az újságírók félelemben élnek. Szerintem erről most inkább Mark Rutte holland kormányfővel beszélgessenek!” - üzente a tárcavezető.

Varga Judit bejegyzését azzal zárta: Magyarországon a sajtószabadság köszöni szépen, jól van, nem kér az újabb politikai lejárató hadjáratból!

Kapcsolódó írásaink