Külföld

Már az UEFA-t is fenyegeti a Soros-lobbi

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) bojkottjára szólított a Twitteren Gerald Knaus, a George Soroshoz köthető European Stability Initiative (ESI) elnöke.

Már az UEFA-t is fenyegeti a Soros-lobbi
Bojkottra, polgári engedetlenségre szólított Gerald Knaus
Fotó: europadialog.eu

Knaust az dühítette fel, hogy a szövetség nem engedélyezte, hogy a szivárvány színeivel világítsák ki a müncheni stadiont a szerda esti német-magyar meccsre a gyermekek védelméről szóló magyar törvény elleni tiltakozás jeléül, pedig a bajor város vezetése így döntött.

Az aktivista – aki korábban többek között a migráció ügyében is támadta Magyarországot – bejegyzéseiben polgári engedetlenséget javasolt, az UEFA döntésével való szembeszegülést, és még egy képet is közölt a szövetség elnökségének tagjairól azzal a kérdéssel, hogy „ki fél tőlük”.

Knaus, lobbizásának egyik bevált módszerét alkalmazva, bejegyzéseiben politikusokat, NGO-kat és befolyásos médiaszemélyiségeket is megjelölt, hogy felhívja a figyelmüket a követeléseire. A nyílt társadalom hálózatának összefonódásai itt is megmutatkoznak, hiszen bejegyzéseiben a Human Rights Watch, az Amnesty International és a Magyar Helsinki Bizottság vezetői is helyet kaptak.

A Soros alapítványa által is támogatott ESI vezetője egyébként a koronavírus-válság alatt is aktívan támadta Magyarországot a járvány alatti védekezésről szóló törvény kapcsán.

Kapcsolódó írásaink