Külföld

Fidesz: Kipukkadt a baloldal blöffje

Az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) csütörtökön bemutatott 2020-as éves jelentésében a 2016-2020 közötti időszakban feltárt és kivizsgált csalási eseteket foglalják össze. A Magyarországra vonatkozó adatok sokat javultak, annak ellenére, hogy a Gyurcsány-kormány idején elkövetett gigászi korrupciós ügyek még mindig súlyosan lerontják a statisztikát, tudatta közleményében Kósa Ádám, a Fidesz EP-képviselője.

Fidesz: Kipukkadt a baloldal blöffje
Kipukkadt a baloldal blöffje - fogalmazott Kósa Ádám EP-képviselő
Fotó: MH/Papajcsik Péter

Az olyan hatalmas és kiterjedt korrupciós ügyeknél, mint amilyen a 4-es metró-beruházás súlyos korrupciós botránya, amely visszaéléseket a magyar baloldal képviselői a Gyurcsány-kormány idején követték el, a nyomozás hosszú éveken át tart, emlékeztetet Kósa Ádám, hozzátéve: a 2016-ban zárult nyomozás eredménye az volt, hogy az 500 milliárd forint értékű beruházásból a csalásban érintett összeg legkevesebb 167 milliárd forint.

A magyar baloldal évek óta európai politikai hisztériát kelt Magyarország ellen, hazug módon mantrázva, hogy Magyarországon szabálytalanul használják fel az uniós forrásokat. "A valóságban viszont a magyar hatóságok és az OLAF szakembereinek kemény és eredményes munkájának köszönhetően az előző évekhez képest tavalyra jelentősen csökkentek a csalási esetek, javultak a magyarországi mutatók" - mutatott rá Kósa, hozzátéve: az OLAF által feltárt ügyekben a magyar hatóságok vádemelési aránya például messze a 37 százalékos uniós átlag felett van, a negyedik legjobb érték a maga 67 százalékával. Magyarország 2010 óta zéró toleranciát alkalmaz a korrupciós ügyekben, de hazánk uniós mutatószámait még mindig a Gyurcsány-kormányok súlyos korrupciós ügyei rontják le.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom