Külföld

Templomépítést és iskola felújítást támogat a Hungary Helps Boszniában

Egy katolikus templom építését és egy iskola felújítását támogatja a Hungary Helps program Bosznia-Hercegovinában - közölte az üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps program megvalósításáért felelős államtitkár csütörtökön, miután Bosznia-Hercegovinában helyi vezetőkkel találkozott, és megtekintette a program helyi projektjeit.

Templomépítést és iskola felújítást támogat a Hungary Helps Boszniában
Azbej Tristan Bihacba látogatott
Fotó: Facebook/Azbej Tristan

Azbej Tristan elmondta: a közép-boszniai templom építésének és az iskola felújításának a célja a keresztény közösségek erősítése, és a muzulmán többségi társadalommal való békés együttélésük támogatása.

A gimnázium felújítása várhatóan jövőre fejeződik be, és ötszáz diák tanulhat majd az intézményben - tette hozzá.

Az államtitkár ismertette: Bosznia-Hercegovinába évente tízezres számban érkeznek illegális bevándorlók. A migráció által leginkább sújtott terület Bihac, ahol több ezer illegális migráns tartózkodik, akik nem illeszkednek be, valamint nem tartják be a szabályokat és a törvényeket - mondta, kiemelve: ennek következményeként drámaian romlott a közbiztonság.

A bevándorlók egy része a koronavírus-járvány elleni szabályokat sem tartja be, ezért a migráció egészségügyi kockázatot is hordoz a bihaci közösség számára - fűzte hozzá.

Ismertette: a Hungary Helps program részeként a közelmúltban olyan humanitárius projektet is indítottak Bosznia-Hercegovinában, amely enyhíti a migráció okozta veszélyeket, és segíti a helyi közösségek és az illegális bevándorlók együttélését.

Kapcsolódó írásaink

Szuverenista egységfront

ĀEgyedülálló lehetőség a konzervatív pártoknak a Fidesz kilépése a Néppártból – mondta lapunknak Jorge Buxadé Villalba, a VOX politikusa