Külföld

Szuverenista egységfront

Eredményesnek nevezte lapunknak Orbán Viktor kormányfő és Santiago Abascal, a VOX elnökének csütörtöki találkozóját lapunknak Jorge Buxadé Villalba, a spanyol jobboldali párt európai parlamenti képviselője, aki szintén Budapestre utazott.

Szuverenista egységfront
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke (j) fogadja a spanyol jobboldali VOX párt vezetőjét, Santiago Abascalt
Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda

Felidézte, Abascal aggodalmát fejezte ki, hogy a spanyol exklávét, Ceutát sújtó migránsinvázió a 2015-ös migrációs válság megismétlődésére utal, hiszen Spanyolország afrikai határai egyúttal Európa határai is. Buxadé Villalba kiemelte, a budapesti tárgyaláson egyetértettek abban, hogy szembe kell szállni azzal a politikával, ami a multikulturalizmust, Európa iszlamizációját hirdeti, ezzel szemben meg kell védeni Európa keresztény gyökereit.

Elmondta, pénteken Varsóba utaznak tovább, ahol Jaroslaw Kaczynskival, a Jog és Igazságossággal (PiS) elnökével, valamint az Olasz Testvéreket (FdI) vezető Giorgia Melonival egyeztetnek. A képviselő felidézte, Abascal egyedülálló lehetőségnek nevezte a Fidesz kilépését az Európai Néppártból arra, hogy egységfrontot hozzanak létre a nemzeti szuverenitás védelmében. Buxadé Villalba reményét fejezte ki, hogy folytatódik pártjaik együttműködése.

Kapcsolódó írásaink