Külföld

Varga Judit: A migrációt nem támogatni és ösztönözni kell, hanem megállítani

A kormány álláspontja szerint a bevándorlást nem támogatni és ösztönözni kell, hanem megállítani - közölte az igazságügyi miniszter szerdán a Facebook-oldalán.

Varga Judit: A migrációt nem támogatni és ösztönözni kell, hanem megállítani
Varga Judit igazságügyminiszter
Fotó: Facebook/Varga Judit

Varga Judit bejegyzése szerint miközben az egész világ a koronavírus elleni védekezéssel van elfoglalva, Brüsszelben a baloldal ismét a bevándorlás propagálását vette napirendre.

A brüsszeli elit újabb migrációs jelentésről tárgyalt, amely sem a határvédelem megerősítésére, sem az illegális migráció megállítására nem tartalmaz javaslatokat, ugyanakkor az emberi jogokra hivatkozva a betelepítést szorgalmazza Európába - írta. Hozzátette: ez jól mutatja „Brüsszel távolságát az emberek problémáitól”.

A miniszter szerint „a baloldal a szolidaritás elkényelmesedett jelszava mögé bújva próbálja elkenni a problémákat”, ahelyett, hogy a megoldásukon dolgozna.

„Ha igazán segíteni akarunk a bajba jutott embertársainkon”, akkor a migrációt helyben kell kezelni, az ezt kiváltó okok megszüntetésével - emelte ki, hangsúlyozva: ezt Magyarország már régen felismerte, a Hungary Helps programmal pedig a jövőben is komoly lépéseket tesz azért, hogy mindenki békében élhessen saját hazájában.

A koronavírus-járványnak még nincs vége, ezért „időszerű lenne”, ha végre Brüsszel is az emberek valós problémáira koncentrálna - írta Varga Judit.

Az Európai Parlament szerdai plenáris ülésén a munkaerőhiány enyhítését célzó legális migrációról szóló jelentésről folytatott vitát.

Kapcsolódó írásaink