Külföld

Hailey: Biden szörnyű hibát követ el

Elfogultnak tartja az amerikai sajtót a New York Post, a lap szerint elhallgatják a „kellemetlen tényeket”

Az Egyesült Államok korábbi ENSZ-nagykövete, Nikki Haley szörnyű hibának nevezte, hogy hivatali idejének első száz napja alatt Joe Biden elnök sorra semmisítette meg elődje, Donald Trump intézkedéseit.

Hailey: Biden szörnyű hibát követ el
Hivatali idejének első száz napja alatt Joe Biden elnök sorra semmisítette meg elődje, Donald Trump intézkedéseit
Fotó: ANDREW HARNIK / POOL / AFP

Haley a Glenn Beck Podcastban rámutatott: az előző, republikánus elnök egyik fontos győzelmét, a nagy büszkeségre okot adó Ábrahám-egyezményeket nem tudta semmissé tenni a demokrata Biden. Az Izrael, Bahrein, az Egyesült Arab Emirátusok és az Egyesült Államok által aláírt megállapodásokat a zsidó állam és az öböl menti országok viszonyának normalizálásáról Donald Trump hozta tető alá tavaly ősszel.

Véleménycikkben bírálta az amerikai sajtót a New York Post az izraeli–palesztin konfliktusról szóló tudósításai miatt. A szerző – Liel Leibovitz, a Tablet magazin szerkesztője – szerint a híradásokban ritkán tesznek említést olyan „kellemetlen tényekről”, mint hogy a jelenlegi összecsapásokat a palesztinok kezdték, a Hamász és más szervezetek hétfőig 3313 rakétát lőttek ki Izraelre. Leibovitz közölte, az általa bírált sajtótermékek propagandát folytatnak, meg akarják tagadni Izraeltől az önvédelemhez való jogot.

Hasonló témában cikkezett a The Washington Free Beacon is. A portálnak Eugene Kontorovich, a George Mason University professzora elmondta, a YouTube eltávolította azt a videót, amelyben az RT orosz hírcsatornának arról nyilatkozott, hogy a nemzeti joggal összhangban vannak az izraeli válaszcsapások. A videómegosztó arra hivatkozott, hogy Kontorovich nyilatkozata sérti az erőszakos szervezetek támogatását tiltó szabályukat.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom