Külföld

Elfogták a beregszászi magyarellenes provokáció feltételezett elkövetőit

Az ukrán biztonsági szolgálat (SZBU) felderítette az ortodox húsvét vasárnapján Beregszászon történt magyarellenes provokáció feltételezett elkövetőit - közölte az SZBU a honlapján.

Elfogták a beregszászi magyarellenes provokáció feltételezett elkövetőit
A nyomozás során az ukrán hatóságok orosz jelképeket és „egyéb, a jogellenes tevékenységet alátámasztó tárgyi bizonyítékokat” foglaltak le
Fotó: Ukrán Biztonsági Szolgálat

A biztonsági szolgálat tájékoztatása szerint három ember orosz megrendelésre 500 dollár fejében helyezett el Beregszászon több helyen is a magyarokat életveszélyesen megfenyegető plakátokat a májusi ünnepek előestéjén. A bűnügyi eljárás során mindhármuk ellen vádat emeltek.

Az SZBU munkatársai kiderítették, hogy az ügy egyik érintettjének bankkártyájára mintegy 500 dollárnak megfelelő orosz rubelt utaltak át. A nyomozás során a hatóságok orosz jelképeket és „egyéb, a jogellenes tevékenységet alátámasztó tárgyi bizonyítékokat” foglaltak le.

Az elkövetők a plakátokon egy hetet adtak arra, hogy a magyarok elhagyják az ukrán földet, különben - fenyegetőztek - megmérgezik őket, akár a patkányokat. Az üzenet „Dicsőség a nemzetnek!!! Halál az ellenségre!!!” szavakkal zárult.

Kapcsolódó írásaink

Súlyosbodó helyzet Kárpátalján

ĀA világ legrangosabb tudományos folyóirata, a The Lancet szerint a kínai Sinopharm-vakcina hatásos a vírus dél-afrikai mutációja ellen is – Közben az Egyesült Államokban a gyógyszerfelügyelet leállíttatta a baltimore-i Emergent oltóanyaggyárat