Külföld

Nőtt a németek körében Laschet népszerűsége

Fej fej mellett a CDU/CSU és a Zöldek

Úgy tűnik megállt a német Kereszténydemokrata Unió és a bajor Keresztényszociális Unió népszerűségvesztése a választók körében.

A Der Spiegelben közölt friss felmérés szerint az uniópártokra jelenleg a németek 27 százaléka szavazna, a CDU/CSU így visszaelőzte a Zöldeket, akiknek támogatottsága a közvélemény-kutatás szerint jelenleg 25 százalékos. Amennyiben a németek közvetlenül választhatnának kancellárt, 29 százalék szavazna a Zöldek jelöltjére, Annalena Baerbockra, míg a CDU/CSU által jelölt Armin Laschet mellett 20 százalék tenné le voksát. Laschet támogatottsága két hete mindössze 11 százalék volt.

A Bildben közölt felmérés szerint fej fej mellett áll az uniópártok és a Zöldek népszerűsége, 24-24 százalékkal. A CDU pártközpontja egyébként egy érvelési segédletet küldött a héten Bundestag-képviselőinek, amelyben a Zöldek választási programját bírálták, mondván az ellenzéki párt tervei rendkívül költségigényesek, fontos kérdéseket hagynak megválaszolatlanul és végzetes következményekkel járnának Németország számára.