Külföld

A portugál uniós elnökség szociális csúcstalálkozót rendez

A miniszterelnök vezetésével a magyar delegáció csütörtökön indult Portóba, ahol a portugál uniós elnökség szociális csúcstalálkozót rendez - jelentette be Facebook-posztjában Varga Judit igazságügyi miniszter.

A portugál uniós elnökség szociális csúcstalálkozót rendez
A magyar delegációt a miniszterelnök vezeti
Fotó: Facebook/Orbán Viktor

A találkozó célja, hogy kijelölje az európai uniós szociálpolitika irányait a következő évtizedre.

Objektum doboz

„2010 óta Magyarország egy olyan gazdasági modellt vezetett be, amely azóta bizonyította eredményességét, ez a munkaalapú társadalom, a családpolitika, a nemzeti identitás és a versenyképesség négyes pillérére épül. Mi ezt a modellt fogjuk képviselni Portóban és így kívánunk részt venni abban a vitában, amely a Covid-19 okozta európai gazdasági válságból való kilábalásra is keresi a megoldást. Számunkra a szociális Európa a családot, a munkahelyeket és az innovációt jelenti” - mondta Varga Judit.

Objektum doboz

A portói találkozón résztvevő magyar delegációt a kormányfő vezeti, Orbán Viktor egy fotót osztott meg az indulásról a közösségi médiában.

Objektum doboz

Fontos, hogy itt is képviseljük a magyar érdekeket. Munka és család: ezek határozzák meg életünket, számunkra ezek a legfontosabbak - írta Facebook-oldalán közzétett videójához Novák Katalin. 

A családokért felelős tárca nélküli miniszter szintén részt vesz a portugál uniós elnökség szociális csúcstalálkozóján.

Kapcsolódó írásaink