Külföld

Eljött az európai reneszánsz ideje

A családok védelme az identitásunk megőrzését is jelenti, egyedülállóak a magyarintézkedések, hangsúlyozta lapunknak Michael Schnedlitz, az FPÖ főtitkára

Elismeréssel nyilatkozott lapunknak a magyar családpolitikáról Michael Schnedlitz, az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) főtitkára, aki nemrég hazánkban járt. A politikus szerint legfőbb ideje az európai jobboldali pártok összefogásának.

Eljött az európai reneszánsz ideje
Schnedlitz: Több magyar gyermek bevándorlók helyett, ezt csak támogatni tudom
Fotó: Novák Katalin Facebook-oldala

Az FPÖ főtitkárával, Michael Schnedlitzcel egyeztetett a múlt héten Budapesten Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter, a Fidesz alelnöke, aki a Facebookon azt írta: „célunk egy erős, demokratikus európai jobboldal”.

Az egyeztetésen nagy hangsúlyt fektettek a családpolitikára, később az FPÖ-s Unzensuriert hírportál cikkében követendő példaként fel is sorolták a magyar intézkedéseket, kiemelve a négygyermekes anyák élethosszig tartó szja-mentességét. Hangsúlyozták, a magyar kormány a hagyományos családkép mellett áll, szemben a brüsszeli politikai korrektséggel.

Michael Schnedlitz lapunknak nyilatkozva elégedettségének adott hangot, nagyon inspirálónak nevezte a találkozót. „A családok védelme az identitás megőrzését is jelenti, a magyar intézkedések egyedülállóak” – hangsúlyozta. „Csak támogatni tudom az Orbán Viktor miniszterelnök által megfogalmazott célt, hogy több magyar gyermek szülessen, ahelyett hogy több bevándorló érkezik az országba” – jegyezte meg Schnedlitz. A politikus lenyűgözőnek nevezte a nagycsaládosoknak járó támogatásokat is.

Az FPÖ főtitkárát arról is kérdeztük, részt szeretne-e venni pártja abban az új, formálódó európai jobboldali együttműködésben, amit Orbán Viktor kormányfő Matteo Salvinivel, az olasz Liga elnökével és Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnökkel kezdeményezett. Schnedlitz szerint Orbán, Salvini és Morawiecki lenyűgöző személyiségek, akiknek van egy víziójuk Európa számára.

„Valóban eljött az európai reneszánsz ideje, le kell győzni az egészségügyi és gazdasági vészhelyzetet. A keresztény hagyományokat és a nemzeti szuverenitást előtérbe kell helyezni” – hangsúlyozta a politikus, hozzátéve, az FPÖ-nek is érdeke a patrióta pártok összefogása. Mint mondta, jelenleg Európa újjáépítése a feladat a járvány után. Schnedlitz kiemelte, egy erős jobboldali–konzervatív összefogással Európa visszatérhetne eredeti értékeihez.

Kapcsolódó írásaink

Látványosak a családpolitikai eredmények

ĀA bölcsődei férőhelyek megfelelő száma ma már lehetővé teszi a családi és a munkahelyi szerepek rugalmasabb összehangolását, ami javíthatja a nők foglalkoztatását

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom