Külföld

„Virágzik a balliberális média és meghatározó szerepe van a közéletben”

Varga Judit igazságügyi miniszter csütörtökön egyeztetést folytatott Dunja Mijatović, az Európa Tanács (ET) emberi jogi biztosával, aki a következő hetekben készíti el a médiaszabadság és a véleménynyilvánítás szabadságának magyarországi helyzetéről szóló memorandumát. A megbeszélésről közösségi oldalán számolt be a tárcavezető.

„Virágzik a balliberális média és meghatározó szerepe van a közéletben”
Varga Judit igazságügyi miniszter
Fotó: Facebook/Varga Judit

Mint írja, az ET emberi jogi biztosával azonos az álláspont abban a tekintetben, hogy nem elegendő a tech cégek jóhiszeműségében, önszabályozásában bízni, időszerű volna a közös Uniós szabályrendszer.

Szóba került a hazai média helyzete is, amivel kapcsolatban Varga Judit kifejtette, hogy Nyugat-Európával szemben Magyarországon a nyilvános vitákban és a médiában valódi sokszínűség van.

Sőt, a bal-liberális sajtó virágzik és meghatározó szerepe van a közéletben, ahogyan azt az elmúlt napokban magam is megtapasztalhattam – emelte ki a miniszter.

A szólásszabadsággal kapcsolatban felhívtam Mijatović asszony figyelmét arra, hogy a rémhírterjesztés büntetése már korábban is része volt a Btk.-nak, így – ahogyan azt az Alkotmánybíróság is megállapította – az a különleges jogrendre tekintettel nem lépi át a szólásszabadság arányos korlátozhatóságának határát. Mindannyiunk felelőssége, hogy a védekezés sikeres legyen – tette hozzá.

A további párbeszédre is nyitottak vagyunk és reméljük, hogy Dunja Mijatović ideológiai befolyásoltság nélkül készíti el memorandumát - zárta bejegyzését Varga Judit.

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink