Külföld

Emmanuel Macron és Orbán Viktor Európa erős párosa a Spectator szerint

Francia–német tengely helyett francia-magyar tengelyt vázol fel a tekintélyes brit konzervatív lap, a Spectator napokban megjelent publicisztikája.

Emmanuel Macron és Orbán Viktor  Európa erős párosa a Spectator szerint
Orbán Viktor miniszterelnök (b) és Emmanuel Macron francia államfő sajtónyilatkozatot tesznek Párizsban, az Elysée-palota kertjében
Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda

Fredrik Erixon svéd közgazdász szerint Emmanuel Macron francia elnök Orbán Viktor magyar kormányfő személyében befolyásosabb partnerre lelt, mint az emberek gondolnák. Mint írta, a két vezető többször is egymás ellenfeleként határozza meg magát, ám a brüsszeli tárgyalásokon többször is egy oldalra álltak.

A szerző Európa új erős párosának nevezte őket, emlékeztetve, hogy Macron politikája jelentősen elmozdult a liberalizmustól. Erixon szerint a két vezető a Brexittől is többet kapott, mint várta, nem a föderalizmus, hanem a nemzeti érdekérvényesítés erősödhet a gazdaságban.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom