Külföld

Tűzijátékkal lőttek a rendőrökre az allahu akbart kiabáló migránsok Bécsben

Hatalmas pusztítást végzett egy nagyrészt migránsokból álló banda szilveszter éjjel Bécs belvárosában.

Tűzijátékkal lőttek a rendőrökre az allahu akbart kiabáló migránsok Bécsben
Hatalmas pusztítást végzett egy nagyrészt migránsokból álló banda szilveszter éjjel Bécsben
Fotó: Instagram

A vandálok szemeteseket robbantottak fel petárdákkal, a darabjaikkal üzletek (köztük ékszerbolt, pékség és fagyizó) kirakatait próbálták betörni. Megrongáltak automatákat és padokat is Bécs bevándorlók által lakott belvárosi, Favoriten kerületében szilveszter éjjel. Több lakás ablakát tűzijátékkal lőtték be - írja az Origo.

Egy karácsonyfát pedig benzinnel locsoltak le az oe24.at hírportál szerint. Amikor a rendőrök a helyszínre érkeztek, a portál szerint tűzijátékokkal lőttek rájuk az allahu akbart kiabáló migránsok.

Objektum doboz

Először mindannyian elmenekültek, de a rendőrök megtaláltak közülük egy 16 és egy 21 éves szír fiatalt, akik elvezették őket egy lakáshoz, ahol további hét támadót vettek őrizetbe: 14 és 29 év közöttiek, ketten közülük osztrákok, kettő iraki, három szíriai bevándorló.

Objektum doboz

Karl Nehammer osztrák belügyminiszter az esetre reagálva azt mondta, hogy nincs helye a párhuzamus társadalmaknak Ausztriában.

Susanne Raab néppárti integrációs miniszter szerint a szilveszteri vandalizmus ismét megmutta, hogy milyen veszélyeket rejtenek a párhuzamos társadalmak.

Norbert Hofer, az Osztrák Szabadságpárt elnöke a randalírozó migránsok kitoloncolását javasolta, valamint, hogy a két osztrák elkövető pedig fizessen a helyreállításért.

Kapcsolódó írásaink