Külföld

Benyújtotta lemondását Szájer József

Egy ideje a napi politikai küzdelemben való részvétel egyre nagyobb lelki megterhelést jelent számomra, márpedig akik a küzdőtéren vannak, azoknak harcrakész állapotban kell lenniük - jelentette ki a  lapunkhoz eljuttatott közleményben.

Benyújtotta lemondását Szájer József
Szájer József, a Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselője
Fotó: MH/Ficsor Márton

Szájer József, a Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselője benyújtotta a lemondását  David Sassoli európai parlamenti elnök úrnál az európai parlamenti képviselői tisztségéről. A lemondás 2020. december 31-vel hatályos.

„Döntésem egy hosszabb ideje tartó gondolkodás végére tesz pontot. A lemondás nincs összefüggésben az európai színtéren most zajló, minden eddiginél ádázabb küzdelem tartalmával. A mostani vitában egyetértek a magyar kormány álláspontjával, azt támogatom.”

Harminc éve szolgálom Magyarországot hivatásos politikusként - írja a közleményben Szájer József, majd hozzáteszi:  Ennek túlnyomó részében az európai terepen dolgoztam. Feladataimat igyekeztem lelkiismeretesen ellátni, a magyar emberek, a választóim érdekeit képviselni.

A választóknak köszöni, hogy szavazataikkal négyszer juttatták be a magyar Országgyűlésbe és négyszer az Európai Parlamentbe. Mint írta mindkét intézményben teljes erejével a hazáját szolgálta, „szép munka volt a magyarokat szolgálni”. 

Elmondta, hogy a jövőben a gyakorlati politikusi tevékenység helyett a távlatosabb, szellemi területen kíván folytatni a rendszerváltoztatáskor megkezdett munkát. 

A konkrétumokról később ad tájékoztatást - tette hozzá.

A Fidesz-KDNP EP-képviselőcsoportja köszönetet mondott Szájer József eddigi munkájáért

Szomorúan fogadtuk Szájer József képviselőtársunk döntését, hogy az év végével visszavonul a választott képviselői tevékenységtől és visszaadja európai parlamenti képviselői mandátumát - írta a lapunkhoz eljuttatott közleményben a Fidesz-KDNP EP-képviselőcsoportja.

Személye európai uniós csatlakozásunk, 2004 óta meghatározta a Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselőcsoportjának munkáját, amelynek vezetője, később elnöke lett, és képviselőcsoportunk irányvonalának alakításáért mind a mai napig felelősséget vállal.

Szájer József a legismertebb és legelismertebb magyar európai parlamenti képviselővé vált.

„Mi, a Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselőcsoportjának tagjai a magunk és a teljes politikai közösségünk nevében szeretnénk köszönetet mondani Szájer Józsefnek, akinek döntő szerepe volt abban, hogy a magyar polgári konzervativizmus és kereszténydemokrácia elfoglalhassa az őt megillető helyet az európai politikai színtéren.”

Szájer József politikai hitvallása, Magyarország szuverenitásának és a magyar polgárok érdekeinek megalkuvás nélküli képviselete olyan értékek, amelyek a továbbiakban is képviselőcsoportunk alapelveiként szolgálnak.

A további munkájához sok sikert kívánunk, és természetesen a jövőben is számítunk együttműködésére, jobbító javaslataira -zárták a közleményt.

Kapcsolódó írásaink