Külföld

Fidelitas: Európának megállapodásra van szüksége

Az Európai Néppárt ifjúsági szervezetének (YEPP) tanácsülésén szombaton olyan témában fogadtak el határozatot, amely megkérdőjelezi a szervezet hitelességét. A Fidelitas a jövőben is mindent meg fog tenni azért, hogy ezt helyreállítsa - olvasható a Fidesz ifjúsági szervezetének szombat esti közleményében.

Fidelitas: Európának megállapodásra van szüksége
A Fidelitas bírálja az Európai Néppárt ifjúsági szervezetének határozatát
Fotó: Fidelitas

A YEPP szombati ülésén a résztvevők svéd kezdeményezésre vették napirendre a következő uniós keretköltségvetés és a koronavírus utáni helyreállítási alap kapcsán felmerült tagállami vitákat, tudatta a Fidelitas, hozzátéve: ismeretes, hogy az Európai Parlament baloldali többsége, felrúgva az állam- és kormányfők júliusi megállapodását, meghatározatlan jogállamisági kritériumokhoz kötné a közös európai források elosztását, melyet a lengyel és a magyar kormány is elutasított.

„A YEPP, a többségében északi miniatűr pártok nyomására fogadta el azt az álláspontot, amely felszólítaná a két országot, hogy tartózkodjanak a vétójoguktól, amelyet valójában még egyik kormány sem használt” - közölte a Fidelitas,  melynek álláspontja szerint egy felelősségteljes európai szervezet ebben az esetben azt az álláspontot kell képviselje, hogy az állam- és kormányfők közösen jussanak minden fél számára elfogadható álláspontra és ne engedjenek az elfogult, ideológiai alapú nyomásnak.

„Az elmúlt hetekben tapasztalható és Soros Györgyhöz köthető befolyásolási kísérletek elfogadhatatlanok az Európai Unióban, s a Néppárt ifjúsági szervezetének komolytalanságát mutatja, ha enged ennek. Magyarország és a magyar emberek érdeke az, hogy megfelelő megállapodás szülessen az általunk is befizetett pénzügyi forrásokról és a helyreállítási alaphoz közösen felvett hitel használatáról, amelyekre a járvány okozta gazdasági nehézségek miatt különösen nagy szükség van egyes déli tagállamokban” - emeli ki az ifjúsági szervezet, hozzátéve: a Fidelitas ezért partnerként áll minden ésszerű javaslathoz, amely a megoldást szolgálja a baloldal ideológiai nyomulása helyett.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom