Külföld

Orbán Viktor gratulált Joe Bidennek

Gratuláló levelet küldött Orbán Viktor miniszterelnök Joe Bidennek - tájékoztatott Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke vasárnap délelőtt.

Orbán Viktor gratulált Joe Bidennek
Jó egészséget és folyamatos sikereket kívánt a miniszterelnök Joe Bidennek
Fotó: Orbán Viktor Facebook-oldala

„Engedje meg, hogy gratuláljak Önnek a sikeres elnöki kampányhoz. Jó egészséget és folyamatos sikereket kívánok rendkívül felelősségteljes feladatainak ellátásához” - írta Orbán Viktor.

Áder János gratulált Joe Bidennek

Gratulált Áder János köztársasági elnök Joe Biden megválasztott amerikai elnöknek. Levelében arra hívta fel a figyelmet, hogy a történelmi magyar-amerikai kapcsolatok közös értékekre épülnek: a két nemzet hagyományos szabadságvágyára és a demokrácia melletti elkötelezettségére. Magyarország a két országot összefűző baráti kapcsolatokat a jövőben tovább kívánja erősíteni - írta a magyar államfő.

A gratuláló levélben, amelyet a Köztársasági Elnöki Hivatal juttatott el vasárnap az MTI-hez, Áder János arra is felhívta a figyelmet, hogy az Egyesült Államokra - csakúgy, mint a világ többi országára - nehéz időszak vár. A Covid-19 járvány világszerte sok szenvedést, súlyos társadalmi problémákat okoz, és nagy kihívások elé állítja a kormányokat.

Ugyanakkor a pandémia elleni küzdelem közepette sem feledkezhetünk meg a klímaváltozás kedvezőtlen hatásainak kezeléséről - tette hozzá a köztársasági elnök. Hangsúlyozta, hogy a globális kérdések megoldásához hatékony nemzetközi együttműködésre van szükség.

Meggyőződése - írta -, hogy a hasonló elveket valló nemzetek transzatlanti közössége nélkülözhetetlen szerepet játszik a nemzetközi stabilitás fenntartásában. Magyarország az Egyesült Államok szövetségeseként a jövőben is kiveszi részét a béke és a biztonság megőrzését, valamint a terrorizmus elleni küzdelmet szolgáló erőfeszítésekből.  

Áder János felelősségteljes feladatainak ellátásához sok sikert és jó egészséget kívánt Joe Bidennek.

Kapcsolódó írásaink

Trump: Joe Biden teljesen hamisan pózol győztesként

ĀMáris kiderült egy nagy elszámolás Michiganben Biden javára - A hírek alapján Pennsylvaniában is ő kapta a legtöbb szavazatot, eszerint Joe Biden nyerte az amerikai elnökválasztást - Közben Trump azt írta Twitteren, hogy ő nyert, mégpedig nagy fölénnyel

Nőtt Biden előnye, Trump pereket ígér

ĀGeorgiában és Pennsylvaniában is átvette a vezetést pénteken a demokrata elnökjelölt, a republikánus elnök szerint csalások történtek, pártja viszont megosztott