Külföld

Bizonytalan az EP plenáris ülésének helyszíne

A tervek szerint a koronavírus-járvány kitörése óta először Strasbourgban tart plenáris ülést szeptember 14. és 17. között az Európai Parlament. Számos képviselő viszont a Politico brüsszeli portál információi szerint túl kockázatosnak tartja a jelenlegi helyzetben, hogy Brüsszel helyett a franciaországi városban ülésezzenek.

Bizonytalan az EP plenáris ülésének helyszíne
Káoszt okozhat, ha a 27, különböző járványügyi szabályokat alkalmazó tagországból érkező EP-képviselő és alkalmazott Strasbourgba látogat
Fotó: MH

Az aggodalmak szerint káoszt okozhat, ha a 27, különböző járványügyi szabályokat alkalmazó tagországból érkező EP-képviselő és alkalmazott Strasbourgba látogat. Egy belga állampolgárnak például Strasbourgból hazatérve vírustesztet kell csinálnia, és karanténba kell vonulnia. Emellett Franciaországban ismét meredeken emelkedik a fertőzöttek száma.

Az ülés fő eleme lenne az Európai Bizottságot vezető Ursula von der Leyen évértékelő beszéde, de a képviselőknek fontos kérdésekről, például az uniós költségvetés forrásairól is kellene szavazniuk. Egyelőre viszont kérdéses, hogy az ülést végül hol és hogyan rendezik meg.

Kapcsolódó írásaink