Külföld

Trump: Szocializmus vagy Amerika, erről döntenek majd a szavazók

Joe Bident támadta a jelöltséget elfogadó beszédében az elnök

Az újraválasztására készülő amerikai elnök, Donald Trump elfogadta az elnökjelöltséget a republikánusok konvenciójának utolsó napján, csütörtökön.

„Az új elnöki ciklusban ismét a történelem legnagyszerűbb gazdaságát építjük újra” – jelentette ki, és tíz hónap alatt tízmillió új munkahelyet, valamint egészségbiztosítási reformokat ígért. A választás tétje szerinte: „vagy szocializmus, vagy Amerika maradjon olyannak, amilyennek szeretjük”. Trump leszögezte: ősszel arról is döntenek az amerikaiak, hogy hazájuk „a rend és a törvényesség országa legyen-e, vagy az anarchia uralkodjék el”.

Kitért a koronavírus-járványra is, amelyért ezúttal is Kínát okolta, demokrata kihívóját, Joe Bident pedig „Kína bábjának” nevezte. Az elnök sokat bírálta ellenfelét: „Joe Biden gyenge”, aki „a radikális baloldal bábja.” „Biden Amerikájában senki nem lesz biztonságban” – jelentette ki.

Trump ígéretet tett arra, hogy továbbra is a rendfenntartó erők mellett áll, és leszögezte: „soha nem engedhetjük meg, hogy a csőcselék uralkodjék”.

Nancy Pelosi képviselőházi elnök csütörtökön szorgalmazta, hogy Joe Biden, az amerikai Demokrata Párt elnökjelöltje ne vegyen részt a Trumppal folytatandó elnökjelölti vitákon. Biden ugyanakkor az MSNBC televíziónak megerősítette, hogy részt vesz a három elnökjelölti vitán. Trump azt vetette fel, hogy az első vita előtt Bidennek alá kéne vetnie magát gyógyszertesztnek.

Rupert Colville, az ENSZ emberi jogi főbiztosságának szóvivője ezalatt egyébként túlzott erőszak alkalmazásával vádolta meg a wisconsini hatóságokat.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom