Külföld

Ismét Kurzot és Orbánt támadta Asselborn

Végigturnézza az osztrák sajtót Sebastian Kurz kancellárral szembeni bírálataival Jean Asselborn luxemburgi külügyminiszter, annak kapcsán, hogy megjelent németül az életrajza. 

Ismét Kurzot és Orbánt támadta Asselborn
Jean Asselborn szokásához híven megint kritizálta a magyar kormány politikáját
Fotó: AFP/Anadolu Agency/Sefa Karaca

A napokban az ORF köztévé ZIB2 című műsorában fejtette ki, hogy európaiatlannak tartja a néppárti kormányfő szigorú migrációs politikáját, valamint az uniós költségvetéshez való hozzáállását, tegnap pedig a Die Pressében jelent meg vele interjú hasonló üzenetekkel.

A baloldali politikus kifogásolta, hogy a koronavírus-járvány gazdasági hatásait kezelő helyreállítási alapról és a büdzséről szóló egyeztetéseken Ausztria a másik három, takarékosnak nevezett országgal (Dánia, Svédország és Hollandia) közösen a kisebb költségvetés mellett érvel, valamint támogatások helyett inkább hitelekkel segítenék a válság sújtotta tagállamokat.

Asselborn azért is bírálta Kurzot, hogy nem hajlandó elfogadni a menedékkérők kötelező elosztását. Sokéves szokásához híven Asselborn ezúttal is támadta a magyar kormányt: álláspontja szerint a magyar kormány politikája nem demokratikus, ellentétes az uniós normákkal, és fontolóra kellene venni hazánk szavazati jogának felfüggesztését az Európai Tanácsban.

Kapcsolódó írásaink