Külföld

A magyar emberek nem kérnek az illegális bevándorlásból

A magyar emberek már többször megerősítették, hogy nem kérnek az illegális bevándorlásból – reagált a Kormányzati Tájékoztatási Központ az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának közleményére.

A magyar emberek nem kérnek az illegális bevándorlásból
A balkáni útvonalon érkező migránsoknak Magyarország külföldi konzulátusain van lehetőségük a menedékkérelmük legális benyújtására
Fotó: Ozan KOSE / AFP

Mint azt írják, az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága nem először próbálja rávenni Magyarországot a bevándorlási szabályok enyhítésére. Ugyanez az ENSZ akarja ráerőltetni a világ országaira a globális migrációs csomagot, amely a migráció teljes legalizálását, a bevándorlók betelepítését jelentené.

Kiemelik, Magyarország álláspontja, hogy a bevándorlók legális, szabályozott körülmények között adják be a menedékkérelmüket, ne pedig illegálisan, papírok és jogosultság nélkül sétáljanak be több millióan Európába.

Hozzáteszik, Magyarország eddig a határkerítés mentén felállított tranzitzónában adott lehetőséget a migránsoknak a menedékkérelmek jogszerű beadására. Azonban az Európai Bíróság a közelmúltban a tranzitzónák felszámolására kérte hazánkat, amelynek eleget tettünk, azóta a balkáni útvonalon érkező migránsoknak Magyarország külföldi konzulátusain van lehetőségük a menedékkérelmük legális benyújtására.

Az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának nyilatkozata arra utal, hogy még ezt a kontrollt is meg akarják szüntetni az illegális migráció fölött, és azt akarják, hogy szabadon, mindenféle ellenőrzés nélkül engedjük be a bevándorlókat Magyarország és az EU területére – írják a közleményben, hozzáteszik, Magyarország ezzel nem ért egyet, hiszen a nemzeti konzultáció keretein belül a magyar emberek már többször megerősítették, hogy nem kérnek az illegális bevándorlásból.

Kapcsolódó írásaink