Külföld

Bodzaszörpöt kapott uborkájáért Orbán Viktor

Orbán Viktor miniszterelnök pénteken Budapesten, hivatalában fogadta Igor Matovic szlovák kormányfőt.

Bodzaszörpöt kapott uborkájáért Orbán Viktor
A miniszterelnök híressé vált savanyúságából Igor Matovic szlovák kormányfő is kapott, aki nem maradt adósa magyar kollégájának, szörppel kedveskedett
Fotó: Facebook

A magyar miniszterelnök amellett, hogy megköszönte szlovák kollégájának többek között a felvidéki magyaroknak küldött üzeneteit és gesztusait, valamint a koronavírus-járvány alatt kialakított együttműködést, még egy kis meglepetéssel is kedveskedett tárgyalópartnere számára.

Orbán Viktor egy tekintélyes méretű adaggal adott Matovicnak házi készítésű kovászos uborkájából, melynek elkészítését szinte minden magyar figyelemmel követhette a kormányfő Facebook-oldalán.

A miniszterelnök híressé vált savanyúsága
A miniszterelnök kovászos uborkája
Fotó: Facebook

A miniszterelnök május 23-án kezdte a híres uborkaadag készítését, következő héten pedig már meg is kóstolta a szerdai ebédje mellé.

Nem tudni pontosan, hogy a Matovic számára ajándékba adott kovászos savanyúság is ekkor készült vagy sem, azonban egyértelműen kiderült a videóból, hogy a szlovák kormányfő igencsak örült a magyarok egyik nagy kedvencének. Ő Orbán Viktor számára szintén házi készítésűnek tűnő bodzaszörpöt hozott meglepetésként.

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink