Külföld

Közös közép-európai fellépés a brüsszeli genderlobbi ellen

Az Isztambuli Egyezményhez történő uniós csatlakozás megakadályozása érdekében, közép-európai kezdeményezésre több konzervatív intézet kezdett közös aláírásgyűjtésbe - tudatta az Alapjogokért Központ lapunkhoz eljuttatott keddi közleményében.

Közös közép-európai fellépés a brüsszeli genderlobbi ellen
Párkányi Eszter
Fotó: Facebook

Az Alapjogokért stratégiai partnere, a lengyel Ordo Iuris jogi elemzőintézet vezetésével 14 európai konzervatív szervezet indított online petíciót annak érdekében, hogy felhívja a figyelmet az egyezmény több családellenes, a genderideológia nyílt terjesztését célzó pontjára.

„A kezdeményezés célja, hogy felhívja a társadalom figyelmét a nők elleni erőszakkal szembeni fellépés ügyébe palástolt, a közép-európai országokra is ráerőltetni kívánt egyezmény veszélyeire. A kampány további célja, hogy világos üzenetet juttasson el az Európai Bizottságnak és elnökének, Ursula von der Leyennek, amelynek lényege: el a kezekkel a tradicionális családokmodelltől, el a kezekkel a hagyományos női és férfi szerepektől, el a kezekkel a tagállamok szuverenitásától!” - olvasható az Alapjogokért közleményében.

Egy keddi online nemzetközi sajtótájékoztatón Párkányi Eszter, az Alapjogokért Központ elemzője kiemelte: 2017-ben Magyarországon elsőként az Alapjogokért Központ hívta fel a figyelmet az Isztambuli Egyezmény veszélyeire.  Az Isztambuli Egyezmény a magyar szabályokhoz képest nem jelentene a nők számára többletvédelmet, cserébe olyan fogalmat honosítana meg, mint a társadalmi nem, a gender, mutatott rá Párkányi.

„Közép-Európa felvállalja és megvédi értékeit és nem engedi, hogy a nőkkel szembeni erőszak elleni fellépés ürügyén ideológiailag szélsőséges megoldásokat vezessenek be a hagyományos családmodell gyengítése céljából” – tette hozzá.

Párkányi Eszter emlékeztetett: bár az egyezményt több tagállam sem támogatja, így nem lehet az egész Európai Unióban életbe léptetni, sok jel arra utal, hogy az Európai Bizottság azt el akarja fogadtatni, egyes elemeit meg akarja honosítani. Ebbe az irányba mutat a tavaly ősszel ismertetett úgynevezett uniós Gender Stratégia is, ami nyíltan a liberális genderideológia szókészletét használja.

Párkányi Eszter hozzátette: a közelmúltban több közép-európai állam is határozottan kiállt a nemzeti szuverenitás és a hagyományos családmodell védelme mellett és felhívta Brüsszelt, hogy hagyjon fel azon törekvésével, hogy az Isztambuli Egyezményt eljárásjogi trükkel ráerőlteti a tagállamokra.

Az Alapjogokért Központ több hónapos kampányt indít a petíció sikere érdekében, amely előreláthatólag 2020 szeptemberéig tart majd.

Az online petícióhoz itt lehet csatlakozni

Kapcsolódó írásaink