Külföld

Sok kérdésben egyetért a válsághelyzet kezelését illetően Macron és a pápa

Csökken a francia kórházakban ápoltak száma

A koronavírus-járvány kezelését illetően Emmanuel Macron francia államfő (képünkön) és Ferenc pápa sok közös nézetett vall – közölte kedd este a francia elnöki hivatal kettejük telefonos egyeztetését követően.

Sok kérdésben egyetért a válsághelyzet kezelését illetően Macron és a pápa
Emmanuel Macron
Fotó: AFP

A pápa a megbeszélés során üdvözölte azokat a nemzetközi szintű, konstruktív kezdeményezéseket, amelyeket Franciaország tett a járvány kezdete óta. A francia elnöki hivatal tájékoztatása szerint a hozzáállásban és a válaszokban is sok az egyetértés, a szegény országok adósságainak eltörlését, Afrika megsegítését, a nemzetközi konfliktusokban szorgalmazott fegyverszünetet vagy az egységes és szolidáris európai fellépés szükségességét illetően. A francia egészségügyi tárca járványügyi felelőse, Jérome Salomon kedd esti párizsi sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy tovább csökkent a kórházban kezelt koronavírus-fertőzöttek száma. Beszélt arról is, hogy a járvány kezdete óta a kórházakban összesen 12 900 ember halt meg a betegség következtében, idősotthonokban és szociális intézményekben 7896-an vesztették életüket. Franciaországban eddig 158 050-en fertőződtek meg a koronavírussal.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom