Külföld

Lezárták a török-görög és a török-bolgár határt a járvány miatt

Törökország az új típusú koronavírus-járvány miatt lezárta Görögországgal és Bulgáriával közös határátkelőit a személyforgalom előtt - jelentette szerdán az NTV török hírtelevízió.

Lezárták a török-görög és a török-bolgár határt a járvány miatt
A pazarkulei határátkelő a görög-török határ görög oldalán. Határozatlan ideig innen sem lehet majd belépni Törökország felé
Fotó: AFP/Hristo Rusev

A beszámoló szerint a teherforgalmat nem korlátozzák. Az értesülést a török állami hírtelevízió, a TRT Haber is közölte.
Törökországnak három-három határátkelője van Bulgáriával és Görögországgal, utóbbiból az egyik kizárólag vasúti.

Az NTV ismertette, hogy Ankara a Törökország és Görögország között, az Égei-tengeren közlekedő kompjáratokat is leállíttatta. A hírtelevízió tudatta, hogy a  görög és a bolgár állampolgárok, valamint azon a harmadik országok állampolgárai, akik az utóbbi 14 nagyban Görögországban és Bulgáriában tartózkodtak, csütörtök 0 óra után már nem léphetnek be Törökországba.

A sajtóhír megjelenésével egy időben Recep Tayyip Erdogan török elnök a járvány elleni küzdelmet koordináló ülésen elnökölt Ankarában.

Törökországban az új típusú koronavírusnak hivatalosan 98 fertőzöttje van, a kórban eddig egy ember vesztette életét.

A török vezetés a járvány terjedésének megállítása céljából a napokban az egész ország területén bezáratta egyebek mellett az iskolákat, a színházakat, a mozikat, a koncerttermeket, a kávézókat, a vidámparkokat és az uszodákat. Törökország ezen túlmenően 20 országgal - köztük több európai országgal is - leállította a légiközlekedést.

Kapcsolódó írásaink