Külföld

Alapjogokért Központ: Az Európai Bizottság új elnöke kihozhatja az EU-t a válságból

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke kihozhatja az Európai Uniót a válságokkal teli állapotból - közölte az Alapjogokért Központ elemzője kedden az M1 aktuális csatornán.

Alapjogokért Központ: Az Európai Bizottság új elnöke kihozhatja az EU-t a válságból
Párkányi Eszter, az Alapjogokért Központ elemzője
Fotó: Youtube

Párkányi Eszter azt mondta, hogy az új elnök fontosnak tartja a külső határok védelmét, az EU bővítését, és nagyobb szerepet szán Közép-Európának. Programbeszédében tavaszra egy tartalmát tekintve egyelőre ismeretlen migrációs csomagot, továbbá száz napon belül pedig klímavédelmet ígért, ebből látszik, hogy a jobb- és a baloldalnak is próbál megfelelni.

Emiatt azonban óvatosan kell bánni az optimizmussal, mert nyomás esetén nem mindig tart ki az elképzelései mellett - vélekedett az elemző.

Kiemelte: mivel a bővítésért és szomszédságpolitikáért felelős biztos Várhelyi Olivér lesz, Magyarországnak fontos szerepe lesz az EU-ban a következő években.

Párkányi Eszter beszélt arról is, hogy az új európai parlamenti ciklusban nehezebb lesz döntést hozni, mert a politikai megosztottság miatt nehéz lesz konszenzusra jutni.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom