Külföld

Gyurcsányné nem szavazta meg Járóka Lívia EP-alelnökségét

Nem szavazta meg Járóka Lívia alelnökségét az Európai Parlament szerdai voksolásán Gyurcsányné: Dobrev Klára alelnökké választását ugyanakkor a fideszes Járóka szavazatával támogatta.

Gyurcsányné nem szavazta meg Járóka Lívia EP-alelnökségét
A szocialista frakció pártjai otthon nagy szeretettel kampányolnak a szegénységfelszámolás mellett, de amikor a tényleges cselekvéshez érkezünk, mindig leszavaznak - mondta Járóka LÍvia
Fotó: MTI

Az új összetételű Európai Parlament szerdán választotta meg alelnökeit, akik között két magyar képviselő, a fideszes Járóka Lívia és a DK-s Gyurcsányné Dobrev Klára is helyet kapott. Dobrev az ATV-nek nyilatkozva elmondta: Járóka alelnökségét ő nem szavazta meg.

A fideszes képviselő ugyanakkor kijelentette: pozitív fejlemény, hogy a tizennégy alelnökből kettő is magyar, ketten is képviselhetik a magyar érdekeket. „Dobrev Klára hasonló módon elkötelezett több olyan kérdésben, amiket én is személyes küldetésemnek érzek. Ilyen például a gyermekszegénység felszámolása. Amennyiben támogatja a törekvéseinket és felhagy a baloldal általános, felém irányuló elutasításának rossz szokásával, még akár bizonyos kérdésekben való együttműködés is elképzelhető. Sajnos, a tapasztalatom azonban az, hogy a szocialista frakció pártjai otthon nagy szeretettel kampányolnak a szegénységfelszámolás mellett, de mint már említettem, amikor a tényleges cselekvéshez érkezünk, mindig leszavaznak. Ameddig nekik és a liberálisoknak, zöldeknek, kommunistáknak csak szavakban fontos a szegénység ügye, addig esély sincs a sikeres együttműködésre” - közölte Járóka a Mandinernek nyilatkozva.

Kapcsolódó írásaink